Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Η ΘΕΣΗ 7Α του Sebastian Fitzek

 


Κλειστοφοβικό ψυχολογικό θρίλερ του μετρ του είδους! Έχω διαβάσει ΤΟ ΔΕΜΑ και τώρα με το βιβλίο του αυτό έχω αρχίσει να εθίζομαι! Είναι από τα βιβλία που τα διαβάζεις απνευστί!
Ένας ψυχίατρος που φοβάται τα αεροπλάνα αποφασίζει να ταξιδέψει για να επισκεφτεί την ετοιμόγεννη κόρη του! Έτσι ξεκινάνε όλα...
Καταιγιστική δράση, καλοδουλεμένη πλοκή και χαρακτήρες, γρήγορος ρυθμός αφήγησης, μικρά κεφάλαια που το καθιστούν πιο ευκολοδιάβαστο, συνεχείς ανατροπές, αρκετοί ύποπτοι, υποβλητική ατμόσφαιρα! Kαταπληκτικός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο συγγραφέας συνδέει παράλληλες ιστορίες και πρόσωπα,  ενώ νέα στοιχεία προστίθενται συνεχώς που αλλάζουν τα δεδομένα!
Ο Φίτζεκ ξέρει πολύ καλά να "παίζει" με το μυαλό του αναγνώστη, να φέρνει στην επιφάνεια κρυμένους  ανθρώπινους φόβους και να δημιουργεί μια διάχυτη ατμόσφαιρα πανικού! Είναι σαν να κάνεις bungee jumping και η αδρεναλίνη σου αγγίζει τα ύψη! 
Όταν κλείσεις στο τέλος το βιβλίο αναρωτιέσαι τι πρέπει να φοβάσαι, τελικά, περισσότερο, τα αεροπορικά ταξίδια ή το ανθρώπινο μυαλό και μάλιστα ενός ψυχασθενούς; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου