Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΟ ΘΕΡΕΤΡΟ της Σάρα Πιρς

 


Ψυχολογικό αστυνομικό θρίλερ που έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που σε κάνουν να βρίσκεσαι σε μια αναγνωστική εγρήγορση και να γυρίζεις τις σελίδες με μανία μέχρι να φτάσεις στο τέλος!
Ένα πολυτελές ξενοδοχείο που βρίσκεται σε ένα απομονωμένο νησί στις ακτές της Αγγλίας, επισκέπτεται μια παρέα για λίγες μέρες χαλάρωσης. Το νησί αυτό, όμως, συνοδεύουν κατάρες, θρύλοι, πυρκαγιές και η ενθύμηση ενός σίριαλ κίλερ από το παρελθόν! Όταν αρχίζουν οι φόνοι, η γνωστή μας ντετέκτιβ από ΤΟ ΣΑΝΑΤΟΡΙΟ Έλιν Γουόρνερ καλείται να βρει τη λύση του μυστηρίου...
Οι επιρροές από την Άγκαθα Κρίστι είναι αρκετές: 
1) Περιορισμένος χώρος δράσης που δημιουργεί μια κλειστοφοβική ατμόσφαιρα.
2) Αρκετοί ύποπτοι που όλοι είναι εν δυνάμει ένοχοι και σε δυσκολεύουν ως προς την ανακάλυψη της ταυτότητας του πραγματικού ενόχου.
3) Πολλές ανατροπές
4) Υποβλητικό σκηνικό με απόκρημνες βραχώδεις ακτές και σκοτεινό δάσος που σε παραπέμπει σε κάτι πολύ τρομακτικό, καθώς και άσχημες καιρικές συνθήκες, οι οποίες επιδεινώνονται όσο πλησιάζουμε στην κορύφωση του μυστηρίου.
Κινηματογραφική πλοκή, ζωντανές περιγραφές, έντονες εικόνες του φυσικού περιβάλλοντος, πετυχημένη σύνδεση παρελθόντος - παρόντος! 
Σου κρατάει πολύ καλή παρέα και διαβάζεται πολύ γρήγορα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου