Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ (Anders de la Motte)

 


Ένα πολύ ενδιαφέρον αστυνομικό μυθιστόρημα ή καλύτερα ψυχολογικό θρίλερ, που το διάβασα σε δύο μέρες! 
Ο πεντάχρονος Μπίλι Νέλσον μια καλοκαιρινή βραδιά του 1983 εξαφανίζεται από το οικογενειακό αγρόκτημα κάπου στη σουηδική επαρχία! Οι έρευνες για την ανεύρεσή του αποδεικνύονται άκαρπες και η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο με τις φήμες, όμως, να μιλούν για απαγωγή, εκβιασμό ή δολοφονία! Έπειτα από είκοσι χρόνια, περίπου, και ύστερα από κάποια περίεργα γεγονότα, η αδελφή του, η οποία εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια στη Στοκχόλμη, επιστρέφει στο πατρικό της για να βρει απαντήσεις...
Ο συγγραφέας στήνει με πολύ ωραίο τρόπο το σκηνικό, εναλλάσσοντας το 1983 με το παρόν και παρεμβάλλοντας κάποια ανυπόγραφα ερωτικά σημειώματα που απευθύνονται σε έναν ανώνυμο "αγαπημένο"! 
Παρουσιάζονται τα μυστικά μιας μικρής κοινωνίας, τα συμφέροντα, κάποιες κρυφές ή περίεργες σχέσεις και οι ενοχές που τις συνοδεύουν, ενώ συνειδητοποιείς ότι οι συνέπειες του παρελθόντος είναι αναπόφευκτες για το μέλλον!
Ενδιαφέρουσα η πλοκή, πειστικοί οι χαρακτήρες, κλιμακούμενη η ένταση και το παζλ συμπληρώνεται αργά - αργά, στοιχείο το στοιχείο, και εσύ, φτάνοντας στο ανατρεπτικό φινάλε, οδηγείσαι στο  συμπέρασμα ότι τελικά τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται! 
Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι κάποια σημεία μένουν αδιευκρίνιστα, πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικό βιβλίο που διαβάζεται ευχάριστα και γρήγορα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου