Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Η ΑΝΩΜΑΛΙΑ (Ερβέ Λε Τελιέ)

 



Σε μια πτήση που συνδέει το Παρίσι με τη Νέα Υόρκη όλα μπορούν να συμβούν! Κι όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα! Πολλές αναταράξεις, σωρειτομελανίες και πολλά παιχνίδια με τον χρόνο! 
Δε θέλω να πω τίποτα παραπάνω για να μην κάνω spoiler! Το μόνο που θα πω είναι ότι όλα σχεδόν τα λογοτεχνικά είδη συναντώνται εδώ! Λιγη επιστημονική φαντασία, λίγο κοινωνικό δράμα, λίγο θρίλερ, λίγο σάτιρα, λίγο περιπέτεια, και ο συγγραφέας με μοναδικό τρόπο παίζει με το μυαλό μας και όλες οι βεβαιότητες κλονίζονται! Ο χρόνος δεν κυλά με τον φυσιολογικό τρόπο που όλοι ξέρουμε και ο θάνατος δεν αποτελεί, τελικά, μια κατάσταση αμετάκλητη! 
Αρκετοί οι χαρακτήρες, οι οποίοι παρουσιάζονται, ο καθένας ξεχωριστά, στο πρώτο μέρος του βιβλίου (πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους). Κάποια στιγμή γίνεται η σύνδεση και τότε όλοι προσπαθούν να διαχειριστούν, με τον δικό του τρόπο ο καθένας, το αδύνατο που έχει γίνει δυνατό! 
Πολλά τα φιλοσοφικά, τα κοινωνικά και τα θέματα θρησκείας που θίγονται, καθώς και οι διάφορες επιστημονικές θεωρίες. Πρωταγωνιστούν η ανατροπή, η αμφισβήτηση και η αβεβαιότητα σε ένα βιβλίο που αποτελεί μία λογοτεχνική έκπληξη, όπου ένας ευφυής συγγραφέας αφήνει τον κάθε αναγνώστη να δώσει στο τέλος τις δικές του απαντήσεις! 
Πολύ καλό βιβλίο, αν και δυσκολονόητο σε κάποια σημεία!

Χαρακτηριστική φράση:

"Η ελπίδα μας κάνει να περιμένουμε στο κατώφλι της ευτυχίας. Αν αποκτήσουμε αυτό που ελπίζαμε, μπαίνουμε στον προθάλαμο της δυστυχίας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου