Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΑΓΟΡΙ της Λένας Διβάνη

 


Πώς θα σας φαινόταν, αν όλα τα γνωστά στερεότυπα που ισχύουν, ακόμα και στις μέρες μας, και αφορούν τα δύο φύλα, ίσχυαν από την ανάποδη πλευρά; Αν η κοινωνία μας ήταν μητριαρχική και όχι πατριαρχική, αν οι άντρες φρόντιζαν το σπίτι, μεγάλωναν τα παιδιά και φρόντιζαν τον καλλωπισμό τους με ιδιαίτερο ζήλο, ενώ οι γυναίκες κατείχαν θέσεις εξουσίας και εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά τους άντρες; 
Όλα τα παραπάνω παρουσιάζει στο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΑΓΟΡΙ η συγγραφέας Λένα Διβάνη, όπου ο βασικός ήρωας, ο δεκαοχτάχρονος Χάρης θέλοντας να ξεφύγει από την καταπιεστική μητέρα του που θέλει να τον παντρέψει με μια πλούσια σαραντάχρονη βουλευτίνα, το σκάει από την Κρήτη με προορισμό την Αθήνα και εκεί βρίσκει δουλειά σε ένα πολύ γνωστό ανδρικό περιοδικό. Θα αντιμετωπίσει, όμως, αρκετά προβλήματα, καθώς θα αποτελέσει αντικείμενο πόθου για αρκετές γυναίκες!
Ανατρεπτικό και γλυκόπικρο μυθιστόρημα που σου προκαλεί ποικιλία συναισθημάτων, καθώς το δράμα, το χιούμορ και ο σαρκασμός συνυπάρχουν αρμονικά! Η γρήγορη πλοκή, η απλή γλώσσα, οι ζωντανοί διάλογοι και η αφήγηση που ρέει, το καθιστούν ένα διασκεδαστικό ανάγνωσμα που συγχρόνως προβληματίζει, θέτει ερωτήματα και περιμένει από τον κάθε αναγνώστη να δώσει τις δικές του απαντήσεις! Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με το ανοιχτό τέλος του βιβλίου που επιτρέπει στον καθένα να δώσει τη δική του εκδοχή!

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

"Τι να τις κάνει τις σπουδές, αγόρι πράμα; Για να πάρουν κι άλλο αέρα τα μυαλά του;"

"Αυτό που αγοράζουν κυρίως οι άνθρωποι είναι η εικόνα που έχεις εσύ για τον εαυτό σου"

"Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της επιτυχίας σου από την αποτυχία του διπλανού σου"

"Δεν είσαι πάντα αυτό που φαίνεσαι, αλλά καλό είναι να προσπαθείς να φαίνεσαι όπως είσαι"

"Δράμα ονομάζεται η σύγκρουση της προσδοκίας με την πραγματικότητα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου