Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Η ΛΙΣΤΑ (Λούσι Φόλεϊ)

 





Πριν από λίγο τελείωσα αυτό το καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ και για μια στιγμή δεν ήξερα αν διάβαζα Λούσι Φόλεϊ ή Άγκαθα Κρίστι! Θυμίζει πάρα πολύ τη γνωστή συγγραφέα χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό.


Σε ένα ερημικό νησί των ιρλανδικών ακτών φτάνουν αρκετοί καλεσμένοι για τον γάμο δύο αρκετά πετυχημένων προσώπων, μιας επιχειρηματία και ενός τηλεοπτικού αστέρα. Η χαρούμενη, αρχικά, ατμόσφαιρα διαταράσσεται, όταν αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια καλά κρυμμένα μυστικά και οι τόνοι ανεβαίνουν με αποτέλεσμα στο τέλος να έχουμε έναν νεκρό και πολλούς υπόπτους. Αν στα προηγούμενα προσθέσουμε και το κατάλληλο σκηνικό, ερημιά, βραχώδες περιβάλλον, επικίνδυνους βάλτους, θυελλώδεις ανέμους και διακοπές ρεύματος, έχουμε τον λόγο για τον οποίο δεν μπορείς εύκολα να το αφήσεις από τα χέρια σου!


Η αγωνία είναι συνεχής, οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη και εκεί που νομίζεις ότι έχεις βρει τον δολοφόνο, η επόμενη σελίδα σε διαψεύδει! Αρκετά ενδιαφέρων είναι ο τρόπος αφήγησης που γίνεται από διαφορετικό ήρωα σε κάθε κεφάλαιο, αλλά και η εναλλαγή πρώτου με τρίτο πρόσωπο. Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται ευχάριστα και γρήγορα! Ιδανικό για διακοπές!



"...Προσέξτε ιδιαίτερα τις φαινομενικά τυχαίες λεπτομέρειες για το παρελθόν των ηρώων. Κρύβουν όλες τις ενδείξεις και τα στοιχεία για τη λύση του μυστηρίου".

New York Times Book Review

        


       



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου