Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΔΟΣ (Federico Axat)

 


Συναρπαστικό, ευφυές, πολύπλοκο, εθιστικό ψυχολογικό θρίλερ! Ένα από τα καλύτερα βιβλία της κατηγορίας του που διάβασα τον τελευταίο χρόνο! Ίσως είναι το μοναδικό βιβλίο για το οποίο δεν μπορώ να γράψω τίποτα για την υπόθεση επειδή φοβάμαι ότι θα κάνω spoiler! Αρκούν αυτά που γραφει το οπισθόφυλλο:

Σε κάθε σελίδα συμβαίνει και μία ανατροπή! Ένα επιπλέον στοιχείο προστίθεται στο τέλος κάθε κεφαλαίου και σε κάνει να θέλεις να πας αμέσως στο επόμενο... Δεν ξέρεις τι θα ακολουθήσει, καθώς τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται! Δεν ξέρεις πού σταματά η πραγματικότητα και πού αρχίζει η φαντασία, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τους καλούς από τους κακούς ήρωες! Νιώθεις σαν να έχεις μπει σε έναν λαβύρινθο και προσπαθείς να βγεις συμμετέχοντας σε ένα εγκεφαλικό παιχνίδι για δυνατούς λύτες!
Το παρελθόν μπερδεύεται με το παρόν, αλλά δεν είναι τα μόνα! Μπερδεύονται και τα συναισθήματα του αναγνώστη, καθώς πότε νιώθεις ότι συμπαθείς τους βασικούς ήρωες, πότε τους απεχθάνεσαι, πότε αμφισβητείς τα πάντα γύρω από αυτούς!
Ο γρήγορος ρυθμός της αφήγησης και ο ιδιαίτερος τρόπος γραφής σε κάνουν να μη χαλαρώνεις στιγμή, ενώ δεν υπάρχουν οι έντονες περιγραφικές σκηνές που κουράζουν! Το τέλος, βέβαια, αφήνει τον αναγνώστη με κάποια ερωτηματικά, αυτό, όμως, δεν αναιρεί όλα τα υπόλοιπα! 
Το προτείνω σε όλους που αγαπούν τα καλά ψυχολογικά θρίλερ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου