Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ του Jo Nesbo και ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ του Anders de la Motte




Δύο αστυνομικά μου κράτησαν συντροφιά τις προηγούμενες μέρες και μου άρεσαν πολύ! Το ένα, ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, ανήκει στη γνωστή σειρά με τον Χάρι Χόλε και θεωρώ ότι είναι το καλύτερο από όλα τα βιβλία της σειράς που έχω διαβάσει μέχρι τώρα! Τα βιβλία τα διαβάζω με τη σειρά και νομίζω ότι το κάθε επόμενο είναι καλύτερο από το αμέσως προηγούμενο!
Ένας κατά συρροή δολοφόνος, καλά σχεδιασμένοι φόνοι, μια υπέροχη πλοκή, μυστήριο, αγωνία, γρήγοροι ρυθμοί, ανατροπές και δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου μέχρι να το τελειώσεις και να έρθει η πολυπόθητη κάθαρση! Σε κάποια σημεία νομίζεις ότι έχεις βρει τον δολοφόνο, αλλά γρήγορα συνειδητοποιείς ότι έχεις πέσει έξω!
Το άλλο, ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ, είναι το δεύτερο μέρος της γνωστής τετραλογίας του Σκόνε και πρόκειται για ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο μυστήριο, καλά κρυμμένα μυστικά και αρκετές δόσεις συγκίνησης, με καταπληκτικές περιγραφές του φθινοπωρινού τοπίου της σουηδικής επαρχίας, με τη γνωστή ανατροπή που συνηθίζει ο συγγραφέας στα βιβλία του, αλλά και με χρονικές  εναλλαγές, καθώς σε μεταφέρει από το 1990 στο 2017 και αντίστροφα!
Κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον σου μέχρι το τέλος! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου