Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΡΤΙ της Clare Mackintosh

 


Αρκετά ενδιαφέρον αστυνομικό θρίλερ που αφορά την εξιχνίαση μιας δολοφονίας σε μια παγωμένη λίμνη, κάπου στα σύνορα Αγγλίας και Ουαλίας. 
Πολλοί οι εν δυνάμει δολοφόνοι, καθώς δεν υπάρχει άνθρωπος στην περιοχή που να συμπαθούσε το θύμα, πολλά, όμως, και τα μυστικά, ακόμα και των δύο βασικών ηρώων αστυνομικών, της Φιον Μόργκαν και του Λίο Μπρέιντι, καθώς ο καθένας κουβαλάει τις δικές του σκιές και τους δικούς του "δαίμονες" του παρελθόντος! 
Μου άρεσε η κινηματογραφική πλοκή, οι πολυδιάστατοι καλοδουλεμένοι χαρακτήρες που είναι εξαιρετικά ψυχογραφημένοι, οι ανατροπές που γίνονται περισσότερες προς το τέλος, τα έξυπνα πισωγυρίσματα στον χρόνο (αυτά, άλλωστε, μου αρέσουν πάντα πολύ και δε με κουράζουν καθόλου), το ειδυλλιακό τοπίο στο οποίο διαδραματίζονται τα γεγονότα (χιόνι, δάση, βουνά), αλλά και το γεγονός ότι η συγγραφέας θίγει και διάφορα κοινωνικά ζητήματα, όπως τη σεξουαλική παρενόχληση, τον βιασμό, τον εθισμό στα social media, την απιστία, τις οικογενειακές σχέσεις, τα ναρκωτικά κ.λ.π.
Πολύ μυστήριο και αγωνία σε ένα βιβλίο που θα σου κρατήσει ευχάριστη συντροφιά για λίγες ώρες, αφού διαβάζεται απνευστί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου