Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΥΠΟΒΟΛΕΑΣ του Ντονάτο Καρρίζι

 


Πανέξυπνο, περίπλοκο, σκοτεινό, σκληρό ψυχολογικό αστυνομικό θρίλερ, από αυτά που τα θυμάσαι για καιρό! Απαγωγές μικρών κοριτσιών, ακρωτηριασμοί, πτώματα που ανακαλύπτονται σε χώρους που υπάρχουν καλά κρυμμένα μυστικά, ένας υποβολέας που, έχοντας τον ρόλο του σαδιστή ηθικού αυτουργού, ωθεί σε εγκληματικές πράξεις άτομα "υπεράνω υποψίας" και μια ομάδα αστυνομικών μαζί με μία πράκτορα, ειδική στα θέματα εξαφανισμένων παιδιών και έναν εγκληματολόγο, που προσπαθούν να εξιχνιάσουν το μυστήριο! 
Τιποτα δεν είναι ό,τι δείχνει και κανένας δεν είναι αυτό που φαίνεται! Γρήγορη πλοκή, συνεχείς ανατροπές, μεγάλες δόσεις αγωνίας και μυστηρίου, υποβλητική ατμόσφαιρα!
Καθώς ο συγγραφέας παίζει με το μυαλό του αναγνώστη, δημιουργείται ο ανάλογος προβληματισμός για το κακό στην ανθρώπινη φύση, για τα δυσδιάκριτα όρια ανάμεσα στο καλό και το κακό, αλλά και για το πόσο "αόρατοι" γίνονται πολλές φορές οι άνθρωποι απέναντι στους συνανθρώπους τους! 
Δύο αρνητικά έχω επισημάνει μόνο: Τον μεγάλο αριθμό προσώπων που σε κάνει να μπερδεύεις ονόματα, ιδιότητες και γενικά το ιστορικό τους, καθώς και το βιαστικό και ανέμπνευστο τέλος που δε στέκεται στο ύψος των περιστάσεων της υπόθεσης και που, ενώ περιμένεις να σε απογειώσει, σου δίνει την εντύπωση ότι ο συγγραφέας φθάνοντας στις τελευταίες σελίδες έχει κουραστεί! "Το φθάσιμο στην Ιθάκη", λοιπόν, δεν με ικανοποίησε, αλλά απόλαυσα, πραγματικά, το ταξίδι!!!
Πολύ καλό βιβλίο για όσους αγαπούν αυτό το είδος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου