Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΠΟΛΗ (Blake Crouch)

 


Σας αρέσουν τα έργα επιστημονικής φαντασίας, οι δυστοπίες, οι περιπέτειες με αρκετή δόση τρόμου, τα βιβλία μυστηρίου με έντονο το μεταφυσικό στοιχείο; Αν ναι, τότε διαβάστε τη συγκεκριμένη τριλογία που περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω.

Ο μυστικός πράκτορας Ήθαν Μπερκ φτάνει στην πόλη Πάινς του Αϊντάχο ερευνώντας την εξαφάνιση δύο συναδέλφων του και αρχίζει γι' αυτόν μια μεγάλη περιπέτεια, γιατί η πόλη αυτή δεν είναι συνηθισμένη και όλα φαντάζουν στα μάτια του Μπερκ περίεργα! 

Ήταν από τα βιβλία που πραγματικά ευχαριστήθηκα που τα διάβασα, καθώς οι ανατροπές ήταν αρκετές, η αγωνία κορυφωνόταν σελίδα τη σελίδα και δεν υπήρχε τίποτα το προβλέψιμο! Ενδιαφέρουσα η κεντρική ιδέα, εξαιρετική η ψυχογράφηση των βασικών χαρακτήρων, πολύ καλές οι περιγραφές του τοπίου, πετυχημένα τα χρονικά πισωγυρίσματα! Ίσως το φινάλε δεν ήταν αυτό που περίμενα... Ήταν κάπως άνευρο, αλλά ο συγγραφέας, αρκετά εφευρετικός, με κέρδισε με το ύφος της γραφής του και δεν με άφησε να πάρω ανάσα! 

Καθηλωτικό, συναρπαστικό, ιδιαίτερα για όσους αγαπούν τα βιβλία του Stephen King!

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα των βιβλίων:

"Μερικές φορές, οι τρόφιμοι που μένουν φυλακισμένοι για μεγάλο διάστημα, όταν πια φτάνει η στιγμή να αντιμετωπίσουν τη ζωή έξω από τους τοίχους της φυλακής, κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας ή διαπράττουν μια νέα παράβαση για να τους βάλουν πάλι μέσα. Είχε άραγε κάποια ιδιαίτερη διαφορά με αυτό που ζούσαν στο Γουέιγουορντ Πάινς;"

"Σε κάποια περιβάλλοντα με ιδιαιτερότητες, η ασφάλεια και η αλήθεια είναι φυσικοί εχθροί μεταξύ τους."

"Η ομορφότερη εμπειρία είναι το απροσδόκητο, είπε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν."

"Μακάρι να ζούσαμε σε έναν κόσμο όπου οι πράξεις θα κρίνονταν από τις προθέσεις. Η πικρή αλήθεια είναι ότι κρίνονται από τα αποτελέσματα."





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου