Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΝΕΙΛΟ (Agatha Christie)

 


Άλλο ένα κλασικό έργο της διάσημης συγγραφέως, που περιλαμβάνει όλα εκείνα τα στοιχεία που σε κάνουν να το διαβάζεις μέσα σε λίγες ώρες και να είσαι σε εγρήγορση μέχρι το εντυπωσιακό τέλος!
Ένα νιόπαντρο ζευγάρι, μια πρώην αρραβωνιαστικιά, περίεργες δολοφονίες, αρκετοί ύποπτοι, εξωτικό σκηνικό και ένας δαιμόνιος ντετέκτιβ που καλείται να βρει τη λύση του μυστηρίου!
Έρχεσαι αντιμέτωπος με τα πάθη, τις ζήλιες, τα ψέματα, τις ίντριγκες, τα μυστικά, τις αντιπάθειες των πολυδιάστατων χαρακτήρων του βιβλίου, ενώ μεταφέρεσαι στα εντυπωσιακά μνημεία της Αιγύπτου, όπως είναι οι Πυραμίδες της Γκίζας, οι ναοί στο Αμπού Σίμπελ και ο ναός του Καρνάκ! 



Κάποια στιγμή συνειδητοποιείς ότι δεν ενδιαφέρεσαι τόσο για την ταυτότητα του δολοφόνου, καθώς δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ανατροπές, όσο για τον τρόπο σκέψης του ευφυούς  Ηρακλή Πουαρό και τη μέθοδο που ακολουθεί σε συνδυασμό με τον γνωστό κυνισμό και το χιούμορ του!
Σίγουρα δεν το θεωρώ ένα από τα 2-3 καλύτερά της, αλλά αξίζει να διαβαστεί, όπως, εξάλλου, όλα τα έργα της!

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα του βιβλίου:

"Τελικά τα γεγονότα που δεν ταιριάζουν είναι τα πιο σημαντικά"

"Το πιο συχνό κίνητρο των εγκλημάτων είναι τα χρήματα. Μετά έχουμε την εκδίκηση, τον έρωτα, τον φόβο, το αγνό μίσος και την ευεργεσία..."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου