Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ (Jo Nesbo)

 


Πρωί στην υπέροχη παραλία του Μαυροβουνίου Γυθείου με μπάνιο και ολοκλήρωση του δεύτερου βιβλίου της σειράς με τον Χάρι Χόλε! Ο Jo Nesbo μας μεταφέρει αυτήν τη φορά στην Ταϊλάνδη με τον γνωστό ντετέκτιβ να προσπαθεί να εξιχνιάσει τη δολοφονία του Νορβηγού πρέσβη και μας προσφέρει άφθονη περιπέτεια, δράση και ανατροπές, βάζοντάς μας ακόμα περισσότερο στον κόσμο του βασικού ήρωα, ο οποίος εξακολουθεί να παλεύει με τους προσωπικούς του δαίμονες (ποτό, οικογενειακά προβλήματα, περασμένους έρωτες), αλλά και φέρνοντάς μας σε επαφή με τη Μαφία, τον τζόγο, την πορνεία και τη διαφθορά της μακρινής αυτής χώρας. 
Δεν ήταν κακό το βιβλίο! Ήταν καλύτερο από το πρώτο βιβλίο της σειράς, τη ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ, καθώς η γραφή του συγγραφέα εξελίσσεται μαζί με τον βασικό ήρωα, σίγουρα, όμως, θέλει κι άλλη δουλειά!
Πολλοί οι υποψήφιοι ύποπτοι και αυτό μεγαλώνει την αγωνία και το μυστήριο, πολύ καλή η σκιαγράφηση χαρακτήρων, εξαιρετικές οι περιγραφές χώρων, προσώπων, ζωής στην Ταϊλάνδη που αποδίδουν πολύ πειστικά την παρακμιακή ατμόσφαιρα της χώρας, αν και κουράζουν σε πολλά σημεία οι συχνές αναφορές σε χρηματοοικονομικά θέματα, καθώς και τα πολλά και δύσκολα ονόματα!
Συνεχίζω με τον ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΙΜΗ και ελπίζω ότι θα είναι πολύ καλύτερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου