Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΙΜΗΣ (Jo Nesbo)

 


Τρίτο βιβλίο της σειράς με τον Χάρι Χόλε και σίγουρα πολύ-πολύ καλύτερο από τα προηγούμενα δύο! Μη σας ξεγελά το γεγονός ότι η Τρούφα, η γάτα μου, του έχει γυρίσει την πλάτη! Η πλοκή είναι ενδιαφέρουσα, συναρπαστικοί οι χαρακτήρες με εξαιρετική ανάπτυξη, ζωντανές οι περιγραφές, αρκετή αγωνία, περιπέτεια και ανατροπές και ένας Χόλε πολύ πιο ανθρώπινος! 
Αρκετή βία, διαφθορά, αυτοδικία, λαθρεμπόριο όπλων και αρκετή ψυχανάλυση κυριαρχούν στις σελίδες του με τον έρωτα να παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του Χόλε και τη βία με τον ρομαντισμό "να βαδίζουν χέρι-χέρι". 
Ξεδιπλώνονται από την αρχή πολλές ιστορίες ταυτόχρονα που, όμως, σε κάποιο σημείο δένουν μεταξύ τους και η ιστορία κάνει έντονη την παρουσία της, καθώς γίνεται αναφορά στη συνεργασία εθελοντών Νορβηγών με τη ναζιστική Γερμανία στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου στο Ανατολικό Μέτωπο, με αποτέλεσμα να μεταφερόμαστε από το 1942 στο 2000 και αντίστροφα! Εκτός από τις εναλλαγές χρόνου ενδιαφέρουσες είναι και οι εναλλαγές στην αφήγηση (πρωτοπρόσωπη, τριτοπρόσωπη, επιστολογραφία)!
Μένουν, βέβαια, αναπάντητα κάποια ερωτήματα, αλλά είπαμε, είναι το τρίτο βιβλίο της σειράς και υπάρχει δρόμος ακόμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου