Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης)

 


Αγαπώ τα αστυνομικά μυθιστορήματα και ακολουθώ πιστά κάποιους συγγραφείς μεταξύ των οποίων και τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη! Έχω διαβάσει τα άλλα δύο του βιβλία (ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΜΕ ΚΛΕΙΔΙ και ΣΤΟΝ 5ο ΟΡΟΦΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ) και ομολογώ ότι με εντυπωσίασαν! Ίσως, λοιπόν, οι προσδοκίες μου ήταν μεγάλες! 
Στον ΘΑΝΑΤΟ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ συναντάμε εκ νέου τον αγαπητό αστυνόμο Χριστόφορο Μάρκου, ο οποίος καλείται πρώτα να εξιχνιάσει ποιος κρύβεται πίσω από τις απειλές για τη ζωή της που δέχεται μια μεγάλη σταρ του ελληνικού τραγουδιού και στη συνέχεια τη δολοφονία της στη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας συναυλίας της, λίγο πριν εκείνη εγκαταλείψει το τραγούδι. 
Αρκετοί οι ύποπτοι και σε αυτό το μυθιστόρημα, χωρίς, όμως, να γίνεται αρκετή εμβάθυνση στους χαρακτήρες! Η μεταφορά στον ιδιαίτερο κόσμο του θεάματος γίνεται, βέβαια, με πολύ ωραίο τρόπο και η χρήση της γλώσσας από τον συγγραφέα είναι εξαιρετική, αλλά τον ένοχο τον βρήκα από πολύ νωρίς! Ίσως, τελικά, αυτό να με απογοήτευσε! Μου φάνηκε η ιστορία λίγο προβλέψιμη! 
Ανάλαφρο, καλοκαιρινό, που διαβάζεται ευχάριστα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου