Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΟΡΤΑ και Η ΕΒΔΟΜΗ ΥΠΟΘΕΣΗ του Paul Halter

 


Πώς μου είχε ξεφύγει μέχρι τώρα ο Paul Halter; Δύο βιβλία αστυνομικά ¨κλειδωμένου δωματίου" όπου ανεξήγητες δολοφονίες συμβαίνουν σε χώρους απ'  όπου δεν μπορεί να μπει ή να αποδράσει ο ένοχος, όπου ο μάγος Χουντίνι κάνει αισθητή την παρουσία του, με στοιχειωμένα σπίτια, με νεκρούς που κάποια στιγμή κάνουν την επανεμφάνισή τους, με περίεργες λάμψεις, πολλά μυστικά, με την πανώλη να ταλαιπωρεί τους κατοίκους του Λονδίνου το 1938(!), με μια περιδιάβαση σε χώρους όπου κάποτε έδρασε ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης και αρκετή επιρροή από Άγκαθα Κρίστι και Leroux Gaston (ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΤΡΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ). 
Δεν υπάρχει σελίδα που να μη σε κρατάει σε εγρήγορση και να μη σε κάνει να αναρωτιέσαι πού τελειώνει η λογική και η πραγματικότητα και πού αρχίζει ο παραλογισμός και η φαντασία! Οι ανατροπές είναι συνεχείς και τα ερωτήματα πολλά κι εσύ συνεχίζεις να διαβάζεις με την αγωνία σου να έχει φθάσει στα ύψη! Κι ενώ μέχρι την τελευταία σελίδα έχεις κάνει πολλές υποθέσεις σχετικά με την ταυτότητα του ενόχου ή με τα "γιατί" και τα "πώς" έρχεται η μεγάλη ανατροπή και η κορύφωση της πλοκής στην τελευταία σειρά! Εκεί τελειώνει και η συμπλήρωση του παζλ και μένεις με το στόμα ανοιχτό! 
Συναρπαστική η πλοκή με ατμόσφαιρα που γίνεται λίγο Γοτθική στην ΕΒΔΟΜΗ ΥΠΟΘΕΣΗ κι έναν ταλαντούχο ευρηματικό συγγραφέα που παίζει με το μυαλό του αναγνώστη! 
Τα διάβασα και τα δύο απνευστί και περιμένω το επόμενο βιβλίο του που θα μεταφραστεί!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου