Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΤΟΥ της Λένας Διβάνη

 


Κοινωνική νουβέλα που θα μπορούσε, όμως, να είναι ενα ευχάριστο θεατρικό κείμενο! Τρεις γυναίκες ερίζουν για τα όργανα ενός ετοιμοθάνατου άντρα (να τα δώσουν για μεταμόσχευση ή όχι). Η σύζυγος, η ερωμένη και η μητέρα του κλινικά νεκρού άντρα θεωρούν ότι αποτελεί η καθεμία το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής του, ενώ η πραγματικότητα είναι άλλη! Εκείνον, στη συνύπαρξη μαζί τους, τον απασχολούσε μόνο ο εαυτός του! 
Μέσα από τους απολαυστικούς διαλόγους, τις φοβερές ατάκες και τις σουρεαλιστικές σκηνές  οι τρεις γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με τα ψέματά του και τις ματαιωμένες προσδοκίες τους, ενώ συνειδητοποιούν κάποια στιγμή πόσους συμβιβασμούς έχουν κάνει στη ζωή τους και οι έντονες διεκδικήσεις τους "πέφτουν επάνω στον τοίχο" συνταρακτικών αποκαλύψεων! 
Αν και πρόκειται για ένα δυσάρεστο θέμα, το χιούμορ και ο σαρκασμός υπάρχουν παντού καθιστώντας το κείμενο ευκολοδιάβαστο! Αυτό σε συνδυασμό με τον γρήγορο ρυθμό αφήγησης και το γεγονός ότι πρόκειται για ολιγοσέλιδο βιβλίο σε οδηγούν στο να το διαβάσεις σε λίγες ώρες και να προβληματιστείς για συμπεριφορές που είναι αναγνωρίσιμες στην καθημερινότητά σου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου