Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ της Sarah Penner

 


Από τότε που το αγόρασα είχα την αίσθηση ότι ταίριαζε περισσότερο να το διαβάσω Χριστούγεννα! Λίγο το εξώφυλλο, λίγο η γοτθική ατμόσφαιρα, λίγο η μαγεία του θέματος... Το διάβασα, όμως, καλοκαίρι και το απόλαυσα εξίσου! 
Βρισκόμαστε στο Λονδίνο του 18ου αι. στο μυστικό φαρμακείο της Νέλα από όπου διάφορες γυναίκες προμηθεύονται δηλητήρια για να εξουδετερώσουν άντρες που τους κάνουν τη ζωή δύσκολη! Παράλληλα μεταφερόμαστε διακόσια χρόνια μετά όπου μια επίδοξη ιστορικός με προβλήματα στον γάμο της θα "δέσει" τη μοίρα της, με κάποιον τρόπο, με τη φαρμακοποιό του φαρμακείου του 18ου αι. 
Μέσα από μια πρωτοπρόσωπη αφήγηση, όπου οι βασικές ηρωίδες αφηγούνται οι ίδιες την ιστορία τους, μπλέκεται το παρεθόν με το παρόν με πετυχημένο τρόπο και ο αναγνώστης συνειδητοποιεί ότι οι δύο ιστορίες έχουν πολλά κοινά, ενώ ο έρωτας και τα βάσανά του παραμένουν ίδια ανά τους αιώνες και οι ακραίες λύσεις είναι μερικές φορές αναπόφευκτες απέναντι σε ακραίες συμπεριφορές!
Πρωτότυπη πλοκή, καλή σκιαγράφηση χαρακτήρων, σκοτεινό, με ανατροπές, μας ενημερώνει, συγχρόνως, για τον κόσμο των βοτάνων, αλλά και τη ζωή των γυναικών στο Λονδίνο του 18ου αι.
Εύκολο και γρήγορο ανάγνωσμα για όλες τις εποχές!

Υ.Γ. Ποτέ δεν κατάλαβα τι εξυπηρετεί η παράθεση των συνταγών των δηλητηρίων στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου